Le PARFAIT dessert

– Má cesta k cukrařině –

Své sladké výtvory tvoří jak na zakázku, tak pro vlastní prodejnu v Liberci, a každá makronka či dezert je výsledkem její vášně a lásky k cukrařině. Seznamte se s Danou Chmurčiakovou.


Na tuhle cestu se vydala, protože chtěla být kreativní, realizovat své nápady a budovat si vlastní kousek Francie, kterou miluje.


Původně studovala cizí jazyky a ekonomii a pracovala v korporátu, ale pečení bylo vždy její vášní. „Postupně mi docházelo, že chci dělat něco jiného. A tak jsem opustila kancelář a šla vlastní cestou.“


Kde berete inspiraci a co vás motivuje tvořit dál?


Inspirovala jsem se právě ve Francii, kam moc ráda jezdím, toulky po kavárnách na krásných místech Paříže, atmosféra slavných cukrářských podniků a věhlasné cukrářské školy.

Motivuje mě učit se od těch nejlepších v tomto oboru, doplňovat si vzdělání. A taky ohlasy, mám ty nejúžasnější zákazníky!


Nedávno jsem k výrobně otevřela vlastní prodejnu


VÝZVY A RADOSTI

Největší výzvou je skloubit výrobu, prodejnu a osobní život. Nejtěžší je plánování. každý recept má přesné kroky a je potřeba vše koordinovat, aby to fungovalo a neplýtvalo se surovinami a časem. Největší radost je vidět blažený úsměv zákazníků.

Běžný den u Dany: Ráno posílá děti do školy, pak peče makronky, připravuje krémy a náplně, dopoledne peče korpusy na druhý den a zároveň obsluhuje zákazníky v prodejně. Po zavření prodejny je opět plně mámou.


Na co jste zatím nejvíc hrdá?

Když se ohlédnu 2 roky zpět, tak jsem vůbec neměla tušení, že dnes budu řešit otevírací dobu vlastní prodejny makronek a dezertů v Liberci. Ušla jsem opravdu velký kus cesty za relativně krátkou dobu, mít vlastní výrobnu s prodejnou byl můj sen, který jsem si splnila. 


Rada pro začínající cukráře

„Nenechte se odradit byrokracií ani pochybovači. Důležité je stanovovat si dosažitelné cíle a věřit, že sen se splní, i když jsou těžké dny.“

Plány do budoucna

Plánuju své nabyté zkušenosti a dovednosti předávat dál formou kurzů pečení makronek a dezertů z odpalovaného těsta. První zájemce o kurz bych chtěla přivítat ještě letos na podzim. Ráda bych také recepty a postupy sdílela v digitální podobě, ale to vyžaduje spoustu příprav a času, takže tomu bych se ráda věnovala přes zimu, až bude provoz prodejny zavedený a plynulý.